НОВА ИСКРА

Школски лист ОШ „Танаско Рајић“, Нова искра, први пут је светлост дана угледао 2007. године. Редакцију листа чине стални чланови и то: уредник листа Наташа Турунташ, наставница српског језика, Марина Павловић, психолог школе и Јелена Макевић, наставница италијанског језика. Поред њих чланови редакције су и сви ученици који у тој школској години похађају новинарску секцију.

У школској 2012/2013. години Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Друштво за српски језик и књижевност Србије потврдили су квалитет нашег часописа, првим местом у републици. Овој престижној награди претходила је такође највиша награда на Трећем сајму школског издаваштва Моравичког округа. У образложењу награде истакнуто је да оно по чему се овај лист издваја јесте да се препознаје рад ученика и да је видљиво да је наставник само у улози ментора као и да лист одсликава живот школе.

Рад Новинарске секције и настајање новог броја Нове искре пратите на блогу novaiskra2007.wordpress.com

Марина Павловић (психолог), Јелена Макевић (проф. италијанског језика), Наташа Турунташ (проф. српског језика и књижевности)