У посети "Зрачку"

У овиру реализације садржаја из грађанског васпитања за седми разред ученици из 7-3 су организовали и реализовали волонтерску акцију чији је циљ био дружење са корисницима из Установе за дневни боравак „Зрачак“. Посета је реализована 21. марта 2018. године. Овај датум је изабран зато што се на међународном нивоу обележава као Дан особа са Дауновим синдромом. Наиме, 21. март је симболично изабран за њихов дан јер је у основи Дауновог синдрома постојање 3 хромозома уместо 2 хромозома на 21. хромозомском пару. 

У посету је ишло 13 ученика у пратњи предметне наставнице Андријане Јовановић. Посета је осмишљена као дружење путем креативних радионица. Ученици су били подељени у 5 група и свака група је била задужена за различиту врсту активности:

1. Прављење огрлица, наруквица и фигура од макарона и глине (Маријана Томић, Наталија Миливојевић и Елена Врбарац)

2. Осликавање дрвених јаја и прављење цртежа помоћу пресликавања (Жана Ђуровић, Николина Костић и Невена Савковић)

3. Цртање дрвета на хамеру путем остављања отисака прстију (Матија Виторовић, Виктор Савић и Огњен Лазовић)

4. Прављење цветова и различитих облика од папира у боји, пена папира и сламчица (Лука Максимовић, Давид Максимовић и Давид Зечевић)

5. Прављење слика и рамова од хамера, штампаних фотографија и гранчица (Елена Николић и Магдалена Максимовић)

Ученици су били на висини задатака и врло брзо су се снашли у својим новим улогама. Успели су да успоставе контакт са домаћинима, да их анимирају и да заједничким снагама направе занимљиве радове. Крајњи резултат је квалитетно проведених сат времена, успостављени нови контакти и познанства и задовољство ученика реализованом посетом. Сви ученици су из „Зрачка“ изашли насмејани и задовољни и са јасном жељом да поново дођу.