Светски дан поште


Поводом Светског дана поште 9.10.2018. године школска библиотека је организовала пријем и издавање писама која су ученици наменили свом другу или другарици, уз обавештење да га писмо чека у библиотеци. Да би ученик преузео писмо било је потребно да позајми једну књигу по свом избору. Акција је трајала од 9. 10. до 12. 10. 2018. године.

Велики број наших ђака се одазвао позиву и обрадаовао свог друга или другарицу а понеко и учитеља. Ученици су са радошћу прихватили идеју и са нестрпљењем писали писма и ишчекивали да неко буде и за њих намењено. Библиотека се тих дана претворила у праву малу пошту. Наше сандуче је било пуно писама које се брзо празнило јер су ученици са радошћу и усхићењем долазили по своја писма и омиљену књигу. Библиотекари су обраћали пажњу на адресирање писама и наглашавали ученицима важност правилног адресирања писма како би оно доспело у праве руке. Дружење и сарадњу смо имали са ученицима од I до VIII разреда. Сарађивали смо са учитељима као и професорима српског језика Аном Ђеровић и Драганом Дујовићем. 

Циљ овакве акције је подстицање писаног изражавања, правилног писања писма и адресирања као и подстицање читања, како писама тако и књига.

Библиотекари: Невена Николић

Верица Драгићевић

Бојана Брајовић