ПОКРЕНИМО НАШУ ДЕЦУ

У оквиру програма „ Покренимо нашу децу“, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Aqua Viva су и ове године организовали конкурс у коме је и наша школа узела учешће. Овај програм се код нас активно спроводи и у њему на различите начине учествују сви ученици млађих разреда. На прошлогодишњем конкурсу ученици II1 су били веома успешни и освојили вредну награду (комплет спортских реквизита), који се на велику радост ученика и задовољство учитеља и наставника користе у настави физичког васпитања.

Jош увежбанији и са прошлогодишњим искуством ученици III1 су и ове године године учествовали на конкурсу. Приликом приказивања вежби коришћени су и реквизити добијени прошле године (палице). Снимљен је видео материјал са комплетом обавезних вежби ( 2 мин) као и вежбе које су ученици сами осмислили на часовима физичког васпитања ( 1 мин). Уложили су велики труд и кроз свакодневно ангажовање достигли висок ниво увежбаности. Успех ни ове године није изостао. Одељење III1 ( учитељ Рајко Павловић) је још једном освојило комплет спортских реквизита ( лестве, препоне за атлетику, лопте, вијаче...) који ће унапредити и улепшати часове физичког васпитања. 

Заједно са професорима физичког васпитања Весном Пешов и Иваном Кандићем, учитељ Рајко Павловић је организовао угледни час. На њему су ученици млађих и старијих разреда наше школе кроз занимљиве игре и такмичења упознати са свим начинима коришћења нових реквизита.

Ове награде су још један мотив ученицима да кроз физичке активности раде на побољшању својих способности и наставе да јачају свој дух и тело.