Европски дан језика

Овогодишње обележавање Европског дана језика Стручно веће за стране језике започело је неколико дана раније, у сарадњи са школом страних језика Blackbird. Они су, у оквиру пројекта „Границе мог света су границе мог језика“организовали едукативне радионице (квизови, такмичења, едукативни постери...) у холу школе, у циљу промоције културе учења језика као и упознавања ученика са предностима познавања страних језика и техникама самосталног учења и усвајања вокабулара. Учешће су узели ученици од 1.-8. разреда са својим наставницама страних језика и веома су уживали, а понешто и научили.

Активности су настављене наредних дана пројекцијама филмова на италијанском односно енглеском језику. Ученици 5. и 6. разреда гледали су цртане филмове на италијанском, са циљем да боље упознају и заволе други страни језик и науче нове речи. Ученици 7. и 8. разреда гледали су кратке филмове на енглеском, одн. шпанском језику (са енглеским преводом). Поред развијања љубави према енглеском језику акценат је стављен и на развијање емпатије и толеранције.

Ученици млађих разреда учествовали су тако што су трећаци правили заставе европских, одн. светских земаља, увежбавали представљање, глумећи да долазе из тих земаља, а затим су на Дан језика посетили ученике 1. разреда, представили им се и упознали се са њима на енглеском језику. Сви ученици су били видно одушевљени активностима и заиста су уживали.