Хуманитарни турнир ученика VII и VIII разреда

У периоду од 2. до 13. децембра 2019. године у нашој школи је реализован хуманитарни кошаркашки и одбојкашки турнир за ученике седмог и осмог разреда. Турнир су иницирали и организовали чланови Ученичког парламента у сарадњи са професорима физичког васпитања (Иван Кандић, Мајк Фејза и Весна Пешов) и педагогом (Андријана Јовановић).

Дечаци су се такмичили у кошарци, а девојчице у одбојци. Одиграно је укупно 10 кошаркашких и 10 одбојкашких утакмица. Све утакмице су игране у међусмени у сали за физичко васпитање. Победник кошаркашког турнира је екипа из одељења 8-3, а одбојкашког екипа из одељења 7-4.

 

Котизација за учешће на турниру износила је 100 динара по играчу. Поред играча свој допринос у виду новчаних прилога су дали ученици и наставници који су долазили на утакмице, као и ученици млађих разреда са својим учитељицама. Турнир су подржали и кошаркаши КК Борац (први тим) који су предвођени својим тренером Марком Мариновићем посетили нашу школу у уторак, 3. децембра 2019. године. Том приликом су ученици одмерили снаге са кошаркашима Борца у шутирању тројки. (прилог о овој посети можете погледати на следећем линку https://www.epicentarpress.rs/vest/6023/Humanitarna-utakmica-u-O%C5%A0-Tanasko-Raji%C4%87-uz-podr%C5%A1ku-prvog-tima-KK-Borac-(VIDEO)/?fbclid=IwAR1F8qBHfx1tzvdl8nVmisR-rZGV31dFWuQYl4huQxiQlrv1Qma0FspksPY )

Поред развијања здравих навика, такмичарског духа, организационих компетенција ученика, овај турнир је првенствено имао хуманитарни карактер. Током две седмице турнира прикупљено је укупно 44 500,00 динара. Сва прикупљена новчана средства су донирана за лечење Луке Минића ученика ОШ „Филип Филиповић“ у Чачку који је упућен на операцију срца у Лондон.