МАСКЕНБАЛ 2020.

У четвртак 28.2.2020. године у нашој школи одржан је МАСКЕНБАЛ. Ова манифестација одржава се поводом Беле покладне недеље и као предтакмичење за Фестивал маске који организује КУД „Абрашевић“. Велики број ученика и наставника учествовао је на овом догађају. Декорација паноа и израда плаката поверени су ученицима који похађају продужени боравак, ученици осмог разреда су били од велике помоћи у припремању сцене и озвучења, а ученици четвртог разреда, Нина Затежић и Павле Опанчина, су се одлично снашли у улози водитеља. Својим шармом и занимљивим коментарима освојили су све симпатије многобројне публике. Школским ходником продефиловало је око 120 маскираних ученика из матичне школе и издвојених одељења.

Креативност наших ученика ни ове године није изостала, па смо били у прилици да видимо многе оригиналне маске. Ту су били јунаци из бајки, суперхероји, оџачари, телевизор и даљински управљач, зуби и четкица, весници пролећа... Присутни гледаоци, поред уживања у маштовитости наших ученика, имали прилику и да се упознају са старим српским обичајима везаним за ову недељу.Догађај је пропраћен од стране локалних медија.

Трочлани жири, Катарина Јанковић, Стефан Карапавловић и Драгиша Гавриловић, донео је одлуку да од 109 маски у Дом културе на „Фестивал маске“ оду чак 54.

У недељу 1. марта у Дому културе остварили смо запажене резултате:

· У категорији пилићи 3. место освојила је Татјана Тодоровић I3 ТОРТИЦА;

· У категорији петлићи 2. место Маша Јованоски II5 ЉУБИЧИЦА, 2. место Софија Нешковић IV3 ЛЕПТИР;

· У категорији групне маске 3. место Лука Рољевић I3 и Лена Рољевић III3 НИКОЛА ТЕСЛА И СИЈАЛИЦА;

· У категорији савремена маска 1. место Лука Рајчевић I5 ЧУВАР ПРИОРДЕ; 3. место Павле Пантелић III3 АСТРОНАУТ, 3. место Јован Теофиловић I4 ВОЈНИК;

· Свеукупни победник фестивала Илија Богићевић, Николина Брковић, Исидора Живковић, Магдалена Петровић и Анка Старчевић III4 ФАРМА ПИЛИЋА.

Ова манифестација имала је за циљ да подстакне креативност и маштовитост ученика, али и да очува традицију нашег народа