Еко фест ЧА 2014

„Наш циљ је да ученици буду васпитани тако да буду еколошки одговорни “

У ОШ „Танаско Рајић“ велика пажња се посвећује развоју одговорности ученика и одраслих да прихвате и сносе одговорност за коришћење потенцијала средине у којој живе, да развијају знања и компетенције које ће их научити да брину о животној средини и њеном потенцијалу.
Еколошку свест чине не само сазнања о односу природе и друштва, о нарушавању еколошке равнотеже, већ и савест, односно спремност појединца да се у тој заштити ангажује и да се одговорно и еколошки оправдано односи према средини у којој живи.

Наша школа је урадила много на развијању еколошке културе у последњих неколико година: обележавањем значајних еколошких датума кроз едукативне радионице и презентације, организовали изложбу кућних љубимаца, окитили еколошку јелку, организовали акцију прикупљања старог папира, поставили кућице за птице, реализовали пројекат „Зелене мисли“ кроз озелењавање школског дворишта,... Остварили смо сарадњу и са медијима: Озон прес, Чачански глас, Просветни преглед, који су извештавали о нашим активностима.Оно на шта смо највише поносни је збирка еколошких радова ученика и наставника наше школе – Зелене мисли. Активни учесници су управо ученици, који су показали неисцрпност маште и идеја кроз своје литерарне, ликовне и рециклажне радове на неке од понуђених тема.

И ове године 5.6.2014.год. група ученика петог, шестог и седмог разреда у пратњи наставница Биљане Михаиловић, Катарине Чутовић и Слађане Дромњаковић представљала је нашу школу на Еко фесту ЧА 2014. Покушаћемо да фотографијама дочарамо део атмосфере са Еко феста ЧА 2014.