Маскенбал

Велики школски маскенбал поводом Беле покладне недеље одржан је у нашој школи 27. фебруара. Ученици наше школе маскирани у виле и вилењаке, принцезе, принчеве и друге чудесне јунаке продефиловали су холом наше школе. "Најмаскиранији", односно најуспешнији од око 120 ученика од првог до четвртог разреда, колико их је учествовало у овом карневалском такмичењу, били су: Магдалена Јефтић IV6 (1. место), Теодора Браловић II(2. место) и Никола Кучковић IV2 (3. место).

Осим њих, још 22 прерушених "танасковаца" пласирало се на окружни Фестивал маске који је одржан 2. марта у Дому културе у Чачку, где су неки од њих бриљирали својим маскама, освојивши пехаре и медаље. Награду жирија публике освојиле су ученице Теодора Савић Iи Магдалена Јефтић IV6, а трећу награду стручног жирија освојила је Теодора Браловић II3

Овај школски спектакл, у духу помало заборављених обичаја, организован је и како би се још више развила креативност код најмлађих ученика. Радећи са децом, учитељице из продуженог боравка Милка Ерић и Јована Дачић, дошле су на идеју да би за децу било изузетно подстицајно да се у нашој школи организује маскенбал.

"Деца су показала изузетну мотивисаност и оригиналност у давању идеја које су биле у складу са њиховим интересовањима. Наш задатак је био да им дамо подршку и помогнемо у изради маски и верујем да смо успеле у томе", каже учитељица Милка Ерић.

На предлог одељењског старешине VI5 Наташе Турунташ, ова манифестација је имала и хуманитарни карактер. Прикупљани су добровољни прилози за лечење наше ученице Ане Радосављевић, којој је потребна хитна операција на клиници у Њујорку.