“Буди пример другима, смеће у канту баци”

У оквиру пројекта “Школа за бољи квалитет ваздуха” у ОШ “Танаско Рајић”, ученици одељења 7/2, заједно са одељенским старешином Данијелом Стојановић, организују школску акцију “Буди пример другима, смеће у канту баци”.

Циљ акције је подизање свести о заштити животне средине, едукација ученика о важности очувања простора у коме бораве, као и значај селектовања отпада. У акцију су укључени сви ученици од 5. до 8. разреда.

Организатори акције су припремили презентације којима су пре почетка спровођења акције едуковали ученике о значају прикупљања отпада, и изгледу школског дворишта које је увек пуно разних папира, флашица, остатака од ужине које управо ученици и бацају.

Урађени су панои који су постављени у школском дворишту и који приказују да отпад треба бацати у канте за смеће и колико околина која је прљава штети планети Земљи.

Акција траје од 27.3. 2023. до 7.4.2023, и у том периоду сваког дана по завршетку часова у својој смени, једно одељење купи смеће које је у школском дворишту и тротоару око њега. Ученици посебно селектују пластику, лименке и остали отпад.

На крају акције најактивнији ученици ће бити награђени.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *